Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)

de Mihaela11_jo in Salate, 20 Noi 2010 | 8192 vizualizari

 

Tabouleh este un aperitiv caracteristic regiunii Levant( Liban, Siria,Iordania) cu foarte multe varietati regionale.
Tara de origine se considera Libanul, unde in mod caracteristic se foloseste foarte multa frunza de patrunjel si putin bulgur.
Se mananca specific arabeste cu frunze de salata verde, care se folosesc in loc lingura.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt)
  • zeama de la 2 lamai de marime medie
  • 2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete)
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • 2 castraveti de marime medie
  • 1 rosie mica
  • 3 liguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post):

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.
Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.
Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia, castravetii si frunzele de menta si se amesteca bine; treptat se taie marunt cu cutitul ( sau in mixer) frunza de patrunjel si pe masura ce se adauga la restul condimentelor se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunza de salata verde, castraveti, felii de lamaie dupa imaginatie.
Pofta buna!
Tabuleh este o salata nelipsita de la mesele festive sau bufeturile de la restaurante din tarile arabe.

TIPS-URI

1

Se foloseste foarte multa frunza de patrunjel; este ingredientul care trebuie sa predomine in tabouleh.

2

Nu se pune mai mult decat o rosie mica taiata marunt , deoarece devine apatoasa.

3

In Liban nu se pun deloc rosii in tabouleh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh- Salata de grau sfaramat( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

25.11.2010, 00:25

Silvioara te astept!!!!!!!!!!

Panacris 1

16.12.2011, 20:31

Multumesc Mihaela , deja am pus salata la favorite

Mihaela11_jo 1

16.12.2011, 20:41

panacris

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de peste marinat Felicia